Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.03.2009 19:16 - Алтернативната любов
Автор: weasell Категория: Забавление   
Прочетен: 2144 Коментари: 3 Гласове:
2

Последна промяна: 03.03.2009 19:18


image

Остана само празна кутия шоколадови бонбони, бутилката с вино замина по предназначение, изсъхналата роза отиде при събратята си на бунището, а валентинката стана една от колекцията ми на етажерката ми. И каква е равносметката - поредният до болка познат и клиширан празник, дето дори не е християнски и не се празнува на нашата географска ширина, макар да се оказа, че и ние имаме частица от Свети Валентин. Буквално! – частици от мощите му се намират в храм в курорта „Св. Константин и Елена”. С това ние ставаме третата страна в света, която може да се похвали, че пази в себе си част от закрилника на брачните двойки и влюбените.   
Глобализацията си оказва влияние, иначе нямаше да е глобализация, а макарон примерно. МакДоналдс, „Шанел”, „Элита России” вече си ги възприемаме и тачим като наши си, а най-наше сред тях взехме и Свети Валентин. Всяка година на 14-ти февруари хората се разделят на две групи – трифонзарезановци и влюбени, не че не може да се обединят, ама тогава си става страшничко. Тъй като първото не може и да се афишира толкова, не само от благоприличие, но и заради нормативни актове, всички магазини и заведения изведнъж плувват в розовичко и червеничко, сърчица и пухчета махат отвсякъде, а по витрините на бутиците за бельо са изложени само модели в гореизброените цветове. Добре, че ми отиват на очите.

Клишетата се повтарят всяка година и положението свата все по-тежко. Но нали сме си изобретателна нация, тази година някои двойки прекараха един по-необикновен Ден на влюбените. Редица организации от всякакво естество дадоха възможност на двойките да засвидетелстват любовта си по алтернативни пътища, което в превърна празника не в „поредния”, а в уникалния.

 

„Запечатано с целувка”. Не, това не е инициатива, вдъхновена от знаменитата песничка „Sealed With A Kiss”, а от книгата “Запечатано с целувка. Любовни писма на велики мъже”. Издателска къща “Кръгозор” и книжарници “Хеликон” проведоха кампания за най-дългото любовно писмо в девет големи градове в страната. Всеки влюбен, а и не чак толкова влюбен, имаше възможност да запише на папирус своето признание и най-милите си думи към скъп човек. Рекордно голямото романтично послание се оказа с обща дължина 58.85 м. Ето това е голяма любов. А ако се и публикува, това би било най-сладката и естествена книга на света.

 

“Предай целувка!”. Az-jenata.com и Блондинките от радио „Фреш” пък си поставиха амбициозната задача да съставят най-дълга верижна целувка, случила се на 14 февруари от 14.00 ч. в градинката пред театър „София”. Над 130 души се включиха в масовото целуване, с което може да не победиха рекорда на Мексико от 39 897 влюбени, поставен също тази година, но пък влюбените се потопиха в най-сладкото нещо – да раздаваш любов.

 

“Покажи на любимия, че го обичаш!”. На 14-ти февруари от www.exsmoker.bg предизвикаха с прекрасната си инициатива хората да покажат на човекът до тях, че е единствен и че ги е грижа за него. Любимият човек получи като подарък от сайта освен стилизирано бижу и специална картичка-валентинка, жестът насочва и към справяне с вредния навик тютюнопушене. Така хем човекът, който обичаш, ще го знае, хем човекът, който обичаш, ще е здрав, че да си го обичаш. Инициативата за Деня на влюбените е част от интерактивната кампания на фондация „Зеленодиво”, засягаща зависимостта от никотин - „Културата да дишаш”. Това е третото събитие от едногодишната кампания, с която фондацията се надява по нестандартен начин да провокира пушачите да се откажат от вредния навик, заявяват от организацията на www.exsmoker.bg.

 

„За шефа с любов”. Радио „Energy захвърли любовните стереотипи и реши да се обясни в най-топли чувства на шефа, който по време на финансова криза не е забравил, че стимулът е мотивация, а оттам и продуктивност (стимул-мотивация-продуктивност).

 

„Грозният Св. Валентин. В тъмнината всички сме еднакви. MAD TV показаха креативност и обърнаха поглед към „грозните”. Не всичко на празника е цветя и рози, не всичко трябва да е красиво и лъскаво. Равновесието е нужно, а и забавно. „Този Св. Валентин ще бъде различен!”, обещаха от екипа на телевизията и постигнаха целта си. „В тъмнината всички сме еднакви” хвърли светлина към въпроса „толкова пък ли е лошо да си грозен”.

 

„Безопасен секс”. Малко цинично казано, но какво по-хубаво от това да подариш на любимия сигурност и здраве. По този повод в редица градове се проведоха куп инициативи. В пет русенски училища стартира кампания от беседи на посочената тема. Клиниката по дерматология и венерология на Александровска болница проведе безплатните прегледи и изследвания от водещи специалисти по дерматология и венерология, от които се възползваха повече от 40 столичани на възраст между 18 и 76 години.

 

За тези, които са си изкарали добре на 14-ти февруари – браво. За тези, които просто са искали да отбият номера – дано са успели, поне вече мина. За тези, които са се възползвали от някоя от горепосочените уникални валентинки или са създали още по-неповторима – евала.




Гласувай:
2



1. jurnalista - ...
05.03.2009 16:18
ti ot zarezankite li si ili ot valentinkite?
цитирай
2. weasell - ...
05.03.2009 16:46
ами бях от работните :)
цитирай
3. ivani4kaaaa - :}
15.03.2009 13:03
:}
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: weasell
Категория: Забавление
Прочетен: 1622047
Постинги: 116
Коментари: 2547
Гласове: 8914
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930