Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.05.2008 13:47 - Моето мъжко момиче - това съм аз
Автор: weasell Категория: Забавление   
Прочетен: 7877 Коментари: 8 Гласове:
0

Последна промяна: 16.05.2008 13:55



Както вече няколко пъти съм споменавала, уча журналистика в УНСС. По един от предметите (теория и практика на текста) трябваше да пишем фичър портрет за някой наш колега. Ванката, или да си го кажем направо - malkiqbuda- написа такъв за мен. И аз искам да го споделя с вас. Ама не вярвайте на почти нищо написано, като се започне с Любен, през бухалките и т.н. Но и много неща са истина, признавам, просто са представени по един много забавен начин...

Благодаря, Ванка :)


                               Моето мъжко момиче

                           image

         Няколко години след оруеловия апокалипсис, скоро след чернобилската ядрена криза и в месеца на септемврийското възстание или инача казано месец септември на бял свят се появява може би следващия „апокалипсис“ на човечеството. В деня 26-ти ято щъркели, дошли от юг, стоварват в града Стара Загора, вероятно в бъдеще първата жена президент, на нейните родители. Вероятно факт, неизвестен и на самата нея, но едно проучване доказа, че Янина или така известната Яни е с дълбок македонски корен. На него се дължи и характера й. Тя е типичната македонка - жена с твърда ръка, голямо сърце и буен нрав. Самата тя не крие, че често се пали и тогава торпилира всичко като една класическа руска ядрена подводница.

            За слабите хора казват, че се стремят към порядък, силните владеят хаоса, а тя, от своя страна, се опитва да владее всички. Иначе казано, щъркелите са нейни работници, а семейството самата тя си го е избрала. Както всичко в живота си, и това е направила с финес. На това, според нея, се дължи фактът, че има най- добрите мама и тати. За брат й не е много сигурна от къде е дошъл, защото след тази зоо одисея, не е много сигурна в приказките за птичките и пчеличките. С усмивка на лицето си спомня за деня, в който се появява на бял свят, не с бял кон, с бял мерцедес (този факт е леко преовеличен, тъй като тогава в България има само руски автомобили). „Точно до деня, в който се родих, бише супер топло, и точно когато се родих, заваля страшен дъжд и стана много студено. И бише лютива зима. Май на мене се дължи.“ -  споделя гордо тя.

            Летящ старт на живота на един комонавт или пилот изпитател по призвание. Самолетите и летенето са и страст останала от щъркелите. Както казват хората, с какъвто се съжереш такъв ставаш. Макар че никога не се е опитвала да лети от онзи първи ден нататък страста да се впусне в простора, да опознае необятното и да се почувства истински свободна си остава.

            Тази страст отключва мъжкото начало в нея. Като малка си играе само и единствено в компанията на момчета. Разбира се, тя е била техен телоохранител. С влажни очи разказва за всичките скучпени кости, побоища с бухалки и стрелба с лъкове, в който е вземала дейно участие. Като всяка уважаваща себе си банда и нейната, на която за малко не става „Capa di tutti capi“ (кръстник на кръсниците) поради биологични причини, си има свой скривалиша, в който са се готвели за рязане на уши и чупене на колене.

            Скоро обаче тези кървави занимани се оказват безинтересни за нея и тя навлиза в своя първи пубертет - приета е в детска градина. Там тя се радва на завидна футболна кариера. Дори става капитан на нациолналния ни обор по градинско женски детски футбол. Избирана е няколко пъти за футболист на годината от Асоциациата на младите деца спортисти.

            Но както всичко хубаво, и футбола си има край. След нелепа контузия открива първата си любов, който за кратко ще наричаме Любен, а и от страх за неговата сигруност. Тогава взема съдбоностното решение да се отдаде на семейството. С любовта й с Любен тя свързва едни от най- безгрижните моменти в своя живот - игри на чичо доктор, криеница и т.н. Кулинарните му предпочитания обаче са причина за разрив в техните отношения. Той е силно привързан към буболечките и това слага край на една красива любов. От тогава датира и култовата реплика, превърнала се в класика от филма „Казабланка“ - „Liuben, I think this is the bigining of beautiful frendship“. Иначе казано на български „Абе, Любене, говедо мръсно“. Като една от секс дивите, заедно със своята приятелка Нора, тя обаче не остава за дълго сама. Списък с имана обаче е дълъг, така че е редно да го спестим.

            На Любен обаче дължи и факта, че може да готви. Благодарение на невинната си отнесеност и замечтаност по първата любов тя със завидна сръчност успява да свари своите златни рибки. И до днес варени златни рибки на акомулираща печка си остава нейния специалитет. Да се чуди човек как не е станала майстор - готвач.

            Благодарение на спорта в ранните училищни години спазва зверска дициплина. Почти не бяга от часове и има само 6-ци. Все пак е започнала да говори една на 6 месеца. Тогава идва и първото и предложение от Харвард, което тя, разбира се, отказва. Обича България и всичко българско и родно - лютите чушки, боба, шкембе - чорбта и лютеница... В знак на отказ и за да демострира своята категорична позиция издекламирва пред представителите на университета  „Аз съм българче“ и със самочувствие им казва "Не".

            Тогава започва да тренира хореография. „Финеса съм го наследила от там“ - добавя със самочувствие тя. Освен че танцува, тя също така и пее, сама под душа. Ариите, който умее да изпълнява, са едни от най- трудните познати по оперните сцени, а неповторимияи й тембър на дъскорезница им придава едно ново и специфично звучене. От погледа й се разбира колко много обича сцената. На сцената тя просто си танцува и подскача като малко желязно гюле и това я прави щастлива. Няма много спомени за многорбойните си концертни участия по планини и по паланки, но и малкото такива и дават повод за самочувствие.

            „ Почти няма нещо, което да не мога да правя, което едно момче може, освен неща, свързани с природата“ - споделя клатейки утвърдително глава. За това свидетелстват многобройни факти - може да изпие бутилка уиски, да кара трактор и какво ли още не. Едно завършено мъжко момиче. Гангстерската й натура отново наделява в горните класове. Бяга от училише, постоятнно, всеки ден и всеки час. Тези моменти обаче остават „бели“ петна в нейната история. Защо ли?

            „Aз съм примерно и почтено момиче“- добавя още тя. Благодарение на своето чистонравие среща Никола и така та чак 3 години и половина след това те продължават да се срещат и до сега. Той е повратната точка, кота нула, след която всичко се променя. Да се преродиш за един миг. Тя вече е променена, тя е друга. Сега вече е доста по- олегнала, готова да бъде крайъгълен камък на българския капитализъм, да се труди заедно с всички плетарии, защото е тоталната работохоличка, която не мисли за днес, а в преспектива.

            Добре дошли, г-н президент!


 




Тагове:   моето,   мъжко,   момиче,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. diamant1965 - :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
17.05.2008 00:03
Не бях попадала на толкова интересен портрет скоро! Явно и двамата с Ванката сте големи образи! Поздрави!
цитирай
2. weasell - :)
17.05.2008 17:07
много се радвам, че ти е харесало:) и аз много се смея с този мой портрет :)
Всичко хубаво и на теб :)
цитирай
3. hristam - Ванката
18.05.2008 09:17
е добър приятел - ето какво си мисля аз.
И определено се забавлявате чудесно!
Поздрав и на двамата! :)))
цитирай
4. naina - И държа да кажа-всичко свързано с ...
26.05.2008 21:24
И държа да кажа-всичко свързано с Любен е вярно. Горкото момче, още роним сълзи за него.(Никола, нищо не съм казала:)
цитирай
5. weasell - хахахахха
28.05.2008 12:09
шмате, ще ти пусна Любен и тебе да те учи да готвиш хахаха
цитирай
6. dqvol4e - :)
08.07.2008 10:39
Харесва ми.
И аз бях нещо подобно, но по-кротко... не биех момчетата, а играчките ми хехе :Р
цитирай
7. анонимен - hi hi
23.10.2008 22:37
Brat mi stra6en si :) Good writing! Mn dobre predstavqne na edna sa6to tolkova interesna gospojica :)
цитирай
8. edinman - пляс-пляс-пляс
19.11.2008 09:11
супер пост!!!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: weasell
Категория: Забавление
Прочетен: 1608623
Постинги: 116
Коментари: 2547
Гласове: 8914
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031