Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.04.2008 00:27 - Духът на времето
Автор: weasell Категория: Забавление   
Прочетен: 15750 Коментари: 42 Гласове:
0



http://www.zeitgeistmovie.com/

"Не бихме искали да нараним чувствата на никого, но искаме да бъдем академично коректни, че това, което знаем и вярваме, е истина. Колкото повече изследвате това, което мислите, че разбирате - откъде идвате, какво правите... толкова повече разбирате, че сте лъгани. Животът е като разходка в увеселителен парк. Влизаме и си мислим, че е реалност, защото такава е силата на съзнанието. Разходката върви надолу, нагоре, наоколо... Има разочарования, изненади и всичко е много ярко оцветено и много шумно, и много забавно за известно време. Някои от нас се разхождат дълго време и започват да си задават въпроса: реално ли е, или е просто разходка? А други хора си спомнят отговора, идват при нас и ни казват: "Хей, не се притеснявай,не се страхувай никога, защото това е просто пътуване... " И тогава ние убиваме тези хора. "Накарайте го да млъкне! Вложил съм много в това пътуване. Накарайте го да млъкне! Вижте бръчките ми от грижите, голямата ми банкова сметка, семейството ми... Това трябва да е реалноста." Това е просто пътуване. Но ние винаги убиваме тези добри хора, които се опитват да ни го кажат. Не сте ли забелязали? И оставяме демоните да се вихрят. Но няма значение, защото това е просто пътуване. И можем да го променим, когато поискаме. Всичко е само избор. Без усилие, без работа, без разход на пари. Просто избор - сега. Между страха и любовта."

Този филм гледах днес и искам да го обсъдим с вас. Някак си много ми повлия, макар... И аз не мога сама за себе си да го обясня. Гледайте го, ако до сега не сте могли. Няма да останете разочаровани, нито ще усетите времето като загубено. Много неща могат да се научат от него и има много еърху какво да се замислим. Първата част е за религията. Дали разваля митове или просто показва реалното развитие на всяка религия. Конкретно се говори за християнството като се сравнява с други религии в миналото, извеждат се аналогиите, които са шокиращо много. Филмът  представя християнската религия като най-голямата приказка, измислена някога в света, че е манипулация с цел подчинение на индивида.

"Християнството, заедно с другите системи от теистични, религиозни вярвания, е най-голямата фалшификация на ерата. То служи за отделянето ни от реалния свят, както и един от друг.То подкрепя сляпото подчинение на власта. “Религията никога няма да преобрази човечеството, защото религията е робство. “То намалява човешката отговорност с оправданието, че “Бог” контролира всичко и на свой ред, всичките ужасни престъпления могат да бъдат оправдани в името на божественото опрощение. И най-важното, то дава власт на тези които знаят истината да използват мит, за да манипулират и контролират обществата. Религиозният мит е най-мощното средство, създадено някога и служи като психологическа почва, върху която могат да се развият и други митове. Митът е идея за това, което обстойно проверено е лъжа. В по-дълбок смисъл, в религиозен смисъл, митът служи за ориентир и украсява разказите на хората."

Втората част на филма представя голямата заблуда за атентатите на 11 Септември 2001 година. Тук се разкриват нови и интересни факти, голямата конспирация. Много нови неща и премълчани излизат наяве като наличие на експлозив в кулите, фактът, че е имало и трета сграда - сграда №7 от Световния търговски център, която се срутва малко след като втората кула рухва, без в нея да се разбива самолет, това, че някои от "атентаторите" са все още живи.

"Прилича на една от тези картини, при които умишлено се взривяват старите сгради. Всеки, който е наблюдавал планирано взривяване на сгради прекрасно знае, че ако имате намерение да го извършите, трябва да се взриви вътрешната конструкция на сградата, за да я разрушите. Начинът по който сградата се разруши беше резултат от нещо планирано. Не беше случайно, че първата кула просто се разпадна, а втората кула почти веднага се разпадна по същия начин. Сградите пропаднаха в прахта. Не намерихме бюро, не намерихме стол, не намерихме телефон, или компютър. Най-голямото парче от телефон, което намерих беше част от клавиатура - голямо колкото мобилен телефон. …сградите бяха умишлено разрушени с поставен от човешка ръка динамит. Беше като от детонатори, разположени в сградата…"

Третата част на фима е за парите, войните и имат ли те връзка.

"През 2005 г. е подписано споразумение между Канада, Мексико и САЩ.Това споразумение, необявено пред обществото, неприето от Конгреса, обединява Мексико, САЩ и Канада в една държава, заличавайки всички граници. Наречено е Северо Американски Съюз. Може би се питате защо никога не сте чували за това. Всъщност има само един репортер, в системата, който е чул за това и имал куража да работи над това.
Политиката на отворените граници на администрацията на Буш и решението да игнорира влизането в сила на имиграционните закони в тази страна е част от изпълнението на обширен план. Президентът Буш подписва формално споразумение, с което Съединените Щати престават да бъдат това което познаваме. И предприема тази стъпка без одобрението на Конгреса на САЩ, или народа на Съединените Щати. За тази сделка дори не сме чули. Малко хора са чули за тази сделка, на високи постове, или с интерес към инвеститорската класа. Но хората от работническата класа, политическите служители из цялата страна от малките общности до големите градове, те нищо не знаят за това.Това не е някакво търговско споразумение.Това е тотално премахване на суверенитета на тези държави, което завършва с напълно нова валута, наречена Амеро.

Мисля че главното към което трябва да се носочи вниманието на хората е Амерото.Това е нещо, за което все още никой не говори, но аз мисля, че ще има огромно въздействие върху живота на всеки в Канада, САЩ и Мексико. Амеро е предложен като бъдеща валута на Северо Американския Съюз който в момента се изгражда между Канада, САЩ и Мексико с цел създаване на общност без граници също като Европейския Съюз. Канадския долар, американския долар и мексиканското песо ще бъдат заместени от Амеро. Следвайки това споразумение, Американската Конституция става излишна. Мислите си, че такава ситуация би трябвало да бъде на първа страница на всеки от големите вестници. Но само докато не разберете, че хората които стоят зад тази крачка са същите, които стоят зад преобладаващите медии и че на вас не ви се казва нещо, което не трябва да знаете. Северо Американския Съюз има същата концепция като Европейския Съюз, Африканския Съюз а скоро и Азиатския Съюз. И същите хора стоят зад всичко това. И когато настъпи времето за това Северо Американския Съюз, Европейския Съюз Африканския Съюз и Азиатския Съюз ще се обединят, формирайки последния етап от плана на тези хора, за който те работят от 60 години - ЕДНО СВЕТОВНО ПРАВИТЕЛСТВО. Световно правителство ще има, харесва ли ни, или не. Единственият въпрос е дали ще бъде постигнато насила или със съгласие. Сега светът е по-усъвършенстван и подготвен да бъде управляван от световно правителство.

Ерън Русо е филмов режисьор и бивш политик. От лявата му страна е Никълас Рокфелер, от известната с лошата си слава банкова династия Рокфелер. След продължително близко приятелство с Никълас Рокфелер Ерън разбира се прекъсва връзката, ужасен от това което научава за Рокфелер и неговите амбиции.
Един ден ми се обади Тери - една позната и ми каза: “Би ли искал да се запознаеш с един от Рокфелер?” Аз казах: “Разбира се, с удоволствие!” И станахме приятели. И с времето започна да ми споделя някои неща. И така една нощ ми каза: “Ерън, ще се случи нещо. И в резултат на него ще влезем в Афганистан, за да контролираме нефтопровода през Каспийско море, трябва да влезем в Ирак да контролираме петрола и да установим бази в Близкия Изток, после ще влезем във Венецуела и ще се опитаме да хванем онзи Чавес. “

Първите две неща бяха осъществени, но плана за Чавес не успяха да реализират. А сега гледаме как момчетата търсят из пещерите хора, които не могат да бъдат намерени. Той се подиграваше с факта, че се води война с тероризма, а в действителност неприятел не съществува. Говореше, че тази война с тероризма никога няма да бъде спечелена, защото е безкрайна и можеш непрекъснато да нарушаваш човешките права. Аз казах: “Как ще докажете на хората че войната е реална?” Той каза: “Чрез медиите. Медиите могат да убеждават, че всичко е реалност. Знаеш, че просто трябва да се говори за това, да го повтаряш отново и отново и накрая хората започват да го вярват. ” Федералния Резерв е основан през 1913 г. с лъжа,  те сътвориха 9/11 с друга лъжа, заради 9/11 се води война с тероризма, а след това се напада Ирак, което е още една лъжа. А после идва ред на Иран. И винаги едно нещо води към друго, води към трето, към четвърто.. И тогава го попитах: “За какво правите това? Какъв е смисълът от това? Така наранявате хора… А той каза: “Какво ти пука за тези хора? Грижи се за себе си и за семейството си. ” И после му казах: “Каква е крайната цел на всичко това?” Той каза: “Крайната цел е да поставим на всички хора чипове. Всеки в света ще има чип RFID. ” Тези чипове ще съдържат цялата информация за парите и всичко останало. И ако някой протестира за това което правим или да ни се противопостави, просто ще му изключим чипа.” Ако това ви звучи прекалено странно, трябва да знаете че проследяващия чип RFID е вече във всеки нов американски паспорт. Накрая всеки ще бъде заключен в една контролирана монетарна мрежа, където всяко ваше действие ще бъде документирано. И ако преминете чертата, те биха могли да ви изключат чипа, защото дотогава, всеки детайл от живота на обществото ще се движи около взаимодействието на тези чипове.Най-невероятния аспект на всичко е: всички тези тоталитарни елементи няма да бъдат наложени насила на хората, хората сами ще ги поискат…"

Не знам да вярвам или не, не знам какво да мисля. Просто гледах и останах с птвпрена уста. Дори да съм си ги мислила тези неща в главата ми звучаха някак не толкова странно и страшно. Как е направен този филм? Как е пуснат в мрежата? Кои са създателите му и каква е съдбата им в момента? Знам, че веднъж е бил цензуриран, но после пак е пуснат в чистия му вид. Дали наистина злото е толкова голямо? Парите ли са всичко? Истина ли е........................................................




Гласувай:
0



1. анонимен -
20.04.2008 13:20
Голям филм!Поздрави!
цитирай
2. jurnalista - Мноооого дълг, ще си избоча очич...
20.04.2008 14:40
Мноооого дълг, ще си избоча очичките докато го прочета...
цитирай
3. weasell - анонимен, така си е !
20.04.2008 20:57
наистина
цитирай
4. weasell - jurnalista,
20.04.2008 20:57
ти гледай филма, стига изпада в лирически отклонения :)))))))
цитирай
5. x2man - филмът
20.04.2008 22:24
е добър не толкова с изнесената информация - специално частта за религията има доста полуистини, което си е доста опасно с тази материя- но най-вече с това, че кара хората да мислят. което като начало е добре. въпреки че истината няма да освободи никого. тя си е просто истина и като в Матрицата човек трябва да направи своя избор дали иска да се събуди
ама готин пост си направила:)
цитирай
6. iconoclast - Баси съвпадението...
22.04.2008 02:39
Снощи седнах да гледам филма, съвсем случайно,мн странно, явно са ни облъчили и са ни насочили в този ден към филма :D, и тва е конспирация. Тази вечер ще го догледам,ама надали ще съм учуден от нещо, доста такива публикации изчетох с такава тематика, като се почне от анти-христянски всякакви (най-комерсиалните,от които Дан Брауновите Илиминати и Шифър на Леонардно), и се стигне до най-ужасната - всички са се наговорили на 15 Септември да отиват на училище :P. Само искам да ви обърна внимание на няколко неща на които се натъкнах,и които фрапантни и може би пикантни:
1. Абе хора, куцо и сакато показва т.нар. знак на дявола, да същия - онзи с рогата, които освен рога символизира и числото на дявола 666. Ама айде Пешо, Гошо, Тошо да си го показват на метъл концертите, ама извнявайте Буш да ми ги размахва наляво и надясно ( http://www.novavizia.com/wp-content/uploads/bush-1.jpg )вече намирисва на гнило. Друг е въпроса, че може да се измъкне човек с това, че на езика на глухонемите "обичам те" се показва по същия начин, но просто палеца е изпънат.
2. Също интересно съвпадение специално в моя живот - имаше период, в който четях разни такива публикации и теории, както споменах. Една от тях беше, че всички ние хората сме управлявани от група хора..дъра бъра...нз си кво...и че след време до толкова ще ни роботизират, че ще имаме бар кодове на врата си или на челото. Викам си брех тея па... И невидиш ли мина се месец два и си се разхождам аз, докато в един момент не ми се набива на погледа новият албум на Азис. И какво да видите - обложката представлява изрусената кратуна на Азис в близък план и на челото му - БАР КОД (http://bg1.msrv.store.bg/d-prdimages/prd/5868.jpg). Е аман от съвпадения. Иначе много подходяща случка за психоза на лесно податлив човек - "Лелеее Азис - той покварява децата, пропагандира чрез действията си деградация и антипод на нормалните семейни ценности. Лелел и тоя бар код с конспирацията, сигурно е някакъв сатанист" - би си казал евентуално човек :D.

Яни извинвям се за мини-пост-а :D ... като напиша тема в моя ще го махна коментара, ама просто ми тръгна мисълта :)
цитирай
7. weasell - о, не,
22.04.2008 12:53
няма да го машах. какв си му е на коментара. гледна точка, аз това и искам :) и аз вече не знам на какво да вярвам, ама дори и да знам, че ни водят така на малкия си пъст, - какво мога да направя аз. така си мисли и всеки човек. там ни е и проблемът.......
цитирай
8. анонимен - Филмът :)
09.05.2008 21:34
Използвам го като основа на реферат ,който пиша и за елта ми се наложи да потвърдя голяма част от информацията :) Оказва се ,че в него има много истина.Наистина много,въреки,че е труно да се каже кога е роден Кришна , Хор и половината от хората в него.Хор не е имал 12 последователи - поне никъде в литераурата ,която прочетох не се споменават и като цяло в началото нещата са малко ... Недотам изпипани,но ако искаш можем да поговорим за това :) Прати ми скайпчето си - t.u.p.o@abv.bg
цитирай
9. анонимен - dimitri
11.05.2008 14:08
добре какво ще стане ако примерно направим революция и премахнем целия този кръг от манипулатори нали на негово място ще дойде друг кръг от манипулатори и така до края на света, хората са едно стадо което има нужда от управление,от промиване на мозъка и от ценности,съща както и едно стадо овце има нужда от овчар, а войните и човекшката болка не са най важното нещо за общото благо замисли се, въпроса е един ,този който манипулира масите да им осигури приятно изживяване на години през които те са живи, също като във филма се говори за това как живота е едно влакче в лунапарк, всеки на това влакче но не всеки се кефи
цитирай
10. анонимен - Мирко
27.05.2008 17:07
Олеле каква глупост!

цитирай
11. анонимен - Rito
28.10.2008 19:12
Не коментираите филма без да сте го гледали. Това е най-голямата глупост която може да направите след ако сте почнали да го гледате и не сте го доизгледали. Наистина има и грешни неща но вярните са 99%. Гледал съм страшно много филма и тоя е един от малкото в които виждам толкова много логика.
А и между другото има и втора част вече. Ако първата ви е обаркала, то втората ще ви изясни всичко.
цитирай
12. weasell - :)
30.10.2008 21:30
а малко инфо за втората част можеш ли да дадеш :)
цитирай
13. анонимен - info
22.06.2009 13:34
Ето още малко информация по въпроса:
http://www.zeitgeist-bg.com/
цитирай
14. анонимен - Филма и интересен, но много от не...
22.09.2009 17:08
Филма и интересен, но много от нещата не изглеждат убедителни. Поне в това за християнството.
Размахва пред нас някакви си рисувани картинки и ни баламосва с разни там Хорове и други египетски божества. Такива ли са били наистина египетските предания?Ако са били наистина толкова сходни с християнските евангелия, защо досега никъде не се е споменавало за това сходство.И защо във филма не се представят артефакти по този въпрос, а само показва някакви си картинки и разъждава върху тях. Това за кръста пък беше много тъпо, кръста бил произхождал от това, че като се разрежел кръга на 4 части и се образувал кръст.Или пък другото за епохата на водолея, че в някое от евангелията, някъде си се споменавало за мъж със стомна вода, и че това просто нямало начин да бъде нещо друго - а именно за настъпващата епоха на водолея. От частното - той прави глобални изводи и от всеки символ, който има съвсем друго значение, авторът на филма дава свое тълкувание в подкрепа на своята теория. Малко заприличва на "Шифърът на Леонардо"
цитирай
15. анонимен - mYqaxscc
29.05.2011 14:36
In awe of that asnewr! Really cool!
цитирай
16. анонимен - eTrcfHOlrFfdaRHB
29.05.2011 23:36
Very true! Makes a change to see semoone spell it out like that. :)
цитирай
17. анонимен - OXjdAxMlqVwTBDM
30.05.2011 03:32
You've hit the ball out the park! Inceridble!
цитирай
18. анонимен - KDhBAaVDLzEYQyVljK
30.05.2011 12:38
Kudos! What a neat way of tinhnkig about it.
цитирай
19. анонимен - fLtiGOndPq
30.05.2011 12:44
YouВ’re a real deep thinker. Thakns for sharing.
цитирай
20. анонимен - RecAEeaaYRQbtftDwz
30.05.2011 13:11
That's way the bestest anwser so far!
цитирай
21. анонимен - KyDXyEIHClkqTCvQi
30.05.2011 15:53
jy4Lz2 <a href="http://nswormvdmvxd.com/">nswormvdmvxd</a>
цитирай
22. анонимен - vivwwOpn
30.05.2011 16:01
StciLP <a href="http://jukmvppbveqp.com/">jukmvppbveqp</a>
цитирай
23. анонимен - PrzAbYUdskikVzxv
30.05.2011 16:05
uMvVjQ <a href="http://fxvfxttcyrxq.com/">fxvfxttcyrxq</a>
цитирай
24. анонимен - mqBMJGDaZASHUH
30.05.2011 16:23
JKADtX <a href="http://wibnjhrldfbs.com/">wibnjhrldfbs</a>
цитирай
25. анонимен - sCRgWpBfVr
30.05.2011 16:50
uCcL4D <a href="http://pfooruzslepy.com/">pfooruzslepy</a>
цитирай
26. анонимен - ckzVWHDXokVhoT
30.05.2011 16:59
xfI9px <a href="http://eyoqkcidcgje.com/">eyoqkcidcgje</a>
цитирай
27. анонимен - XzqNtynqWtN
30.05.2011 20:36
8nmZL4 , [url=http://dzvtfefcywuw.com/]dzvtfefcywuw[/url], [link=http://pmajujvlyqua.com/]pmajujvlyqua[/link], http://bjznlzgfpdpj.com/
цитирай
28. анонимен - QZphyGADzP
30.05.2011 20:41
64SWj6 , [url=http://aswzvopxffkd.com/]aswzvopxffkd[/url], [link=http://lgwvbpwrncbe.com/]lgwvbpwrncbe[/link], http://phayvmsukgqi.com/
цитирай
29. анонимен - EzrvhrJkNxGf
30.05.2011 21:01
KaKvRu , [url=http://radkzecibuew.com/]radkzecibuew[/url], [link=http://apjqmukksmlj.com/]apjqmukksmlj[/link], http://rlaadfyhkdrz.com/
цитирай
30. анонимен - pfyQQKjBXiSSlYv
01.06.2011 16:33
WLeKYW , [url=http://pzqbmxzroypl.com/]pzqbmxzroypl[/url], [link=http://bnxnmvnhbves.com/]bnxnmvnhbves[/link], http://arangnirddny.com/
цитирай
31. анонимен - itjZOTISlbDOx
01.06.2011 16:44
M3BH5j , [url=http://hwbdgljkixou.com/]hwbdgljkixou[/url], [link=http://zysghusitlnf.com/]zysghusitlnf[/link], http://mgmeqpaylojb.com/
цитирай
32. анонимен - IjsprZWgPPOCQsoCMci
01.06.2011 17:23
NdEunS , [url=http://gvkwqkugfbxh.com/]gvkwqkugfbxh[/url], [link=http://nukqxkvghvdd.com/]nukqxkvghvdd[/link], http://sjhsqpdhrzzf.com/
цитирай
33. анонимен - zJweotzoWZe
02.06.2011 13:53
wnZhaH <a href="http://yzjhxgyvdtoe.com/">yzjhxgyvdtoe</a>
цитирай
34. анонимен - BIpfrVRtXAwoBzI
02.06.2011 13:57
mlx0bc <a href="http://djwwhdmmjqts.com/">djwwhdmmjqts</a>
цитирай
35. анонимен - sUVRRKrQCMaUwlwG
02.06.2011 14:12
JG10kX <a href="http://xkibafxhpsau.com/">xkibafxhpsau</a>
цитирай
36. анонимен - igjPffiwYCzXfcDB
02.06.2011 14:37
FQdJor <a href="http://ggodtssbzbry.com/">ggodtssbzbry</a>
цитирай
37. анонимен - nAdXCuSMnfbZ
02.06.2011 15:14
rQM2sO <a href="http://geuyjromikst.com/">geuyjromikst</a>
цитирай
38. анонимен - pCEeMXeWWLTBzwS
04.06.2011 13:39
t2NZe6 , [url=http://chrgxcrooyvo.com/]chrgxcrooyvo[/url], [link=http://rvjztmfwwlue.com/]rvjztmfwwlue[/link], http://jqrugcxvqkho.com/
цитирай
39. анонимен - vAUUxCLhwEmjLgrfo
04.06.2011 14:01
jqIfMU , [url=http://thhxlyoqwzcb.com/]thhxlyoqwzcb[/url], [link=http://pmzsfjeronsr.com/]pmzsfjeronsr[/link], http://erfagaaeyqdo.com/
цитирай
40. анонимен - gOrQOQjzvEQryXqK
04.06.2011 14:05
dpq18P , [url=http://rdgpjbycwqzu.com/]rdgpjbycwqzu[/url], [link=http://zsubkxydzvxd.com/]zsubkxydzvxd[/link], http://ilrzhnuoeevp.com/
цитирай
41. анонимен - GARSkvUglTzsQQotZah
04.06.2011 14:09
rCpPD1 , [url=http://jfgnflbttfot.com/]jfgnflbttfot[/url], [link=http://wedszmgjbwzz.com/]wedszmgjbwzz[/link], http://rckowhffbtvn.com/
цитирай
42. анонимен - xiteUwOwZ
04.06.2011 14:13
UmnLNt , [url=http://cmngasdvltpt.com/]cmngasdvltpt[/url], [link=http://ikpgosuzpusi.com/]ikpgosuzpusi[/link], http://gupdrbebmvji.com/
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: weasell
Категория: Забавление
Прочетен: 1608854
Постинги: 116
Коментари: 2547
Гласове: 8914
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031